Laugets øveaftener startede i 2023 på Ejerslykkeskolen den 4. januar kl. 19.00. Vi øver her alle onsdage undtaget den sidste onsdag i måneden, hvor vi er i Kulturmaskinen. Kontakt formanden Poul Strunk, 41 60 99 39 hvis du vil være med til at danse eller spille. Medlemskab af lauget koster 250 kr. pr. år, dog kun 125 hvis du er under 25 år. Du kan blive passivt medlem for 100 kr. og stadig få rabat til vores baller. Indbetal gerne kontingentet på vores konto 6810 1096219 og oplys navn og kontaktoplysninger som telefonnummer og email adresse, da vi udsender nyhedsbreve elektronisk.

Den 25. januar 2023 kl. 19.00 i Kulturmaskinen får vi besøg af Fattiggårdens Spillemænd fra Korsør og selvfølgelig spiller laugets spillemænd allerede kl. 18.30 til polka walk in, hvor nye kan lære trin.

NB Onsdag den 1. februar 2023 kl. 19 mødes vi i Risingskolens Festsal for at afprøve om det fremover skal være her vi danser.

Sidste fredag i januar den 27. januar spiller og danser vi kl. 20 i Bagergade 67 i Svendborg sammen med Svendborg Danse- og Spillemandslaug.

Den 17. februar 2023 kl. 19.30 spiller Jørgensen & Sørensen op til bal i Kulturmaskinen i Odense. Gruppen består af Steffan Søgaard Sørensen, der både spiller violin og kontrabas og Kristian Jørgensen, der spiller klaver. Vi kan glæde os til traditionelt spillet violinmusik og Kristian Jørgensens råswingende klaverakkompagnement, der vækker associationer i retning af den traditionelle musik på Cape Breton i Nova Scotia, Canada. Musikken danser let og fyrigt hen over gulvet – eller smukt i et sæt valse fra Shetland eller den afsluttende Lullaby. Dansemusik er det, men det er absolut også en fornøjelse blot at sidde og lytte til dem, mens man swinger med indvendig og ser på danserne. Ballet er støttet af Odense Musikudvalg, Kunststyrelsen og Marie Jørgensens Fond.Entré 100 kr. dog kun 50 kr. for medlemmer af lauget.

Den 22. februar 2023 kl. 19.00 i Kulturmaskinen spiller lauget op til dans og allerede kl. 18.30 spiller lauget til polka walk in, hvor nye kan lære trin.

Den 15. marts 2023 kl. 19.00 har vi laugsgilde i Kulturmaskinen. I vil få tilsendt indkaldelse pr. email.

Den 29. marts 2023 kl. 19.00 i Kulturmaskinen spiller lauget op til dans og allerede kl. 18.30 spiller lauget til polka walk in, hvor nye kan lære trin.

Fredag den 14. april 2023 kl. 19.30 får vi besøg fra Fanø. Tove de Fries stammer fra en lang række af spillemænd fra egnen omkring Hejnsvig, men bor nu på Fanø, hvor hun lærer Fanøs børn og unge at spille violin. Ole Mouritzen spiller harmonika og hans søn Jens Mouritzen spiller trommer. Tilsammen er de 2 x Mouritzen og de Fries. Vi var en del fra Fynboerne der havde fornøjelsen at danse til dem sidste sommer i Fanø Bryghus under Fannikerdagene. Så I kan glæde jer til dejlig danse musik fra både Fanø og andre steder. Ballet er støttet af Odense Musikudvalg, Kunststyrelsen og Marie Jørgensens Fond. Entré 100 kr. dog kun 50 kr. for medlemmer af lauget.

Vi har familiedans i Kulturmaskinen søndag 16. april 2023 kl. 13.30-15.30. Instruktion ved Rune Dyekjær Pedersen, musik ved lauget.Gratis adgang.

Den 26. april 2023 kl. 19.00 i Kulturmaskinen spiller lauget op til dans og allerede kl. 18.30 spiller lauget til polka walk in, hvor nye kan lære trin.

Den 4. maj 2023 kl. 19.30 spiller Jagdselskabet til bal i Kulturmaskinen i Odense. Gruppen består af violinisten Steen Jagd og de 2 traditionelle spillemænd Kristian Bugge (Violin) og Malene Daniels Beck (piano). Sytten af Steen Jagds melodier kan købes på den cd trioen har udgivet i 2022. De har som trio igennem de seneste 10 år spillet traditionelle og nykomponerede melodier i den danske spillemandstradition. "Vi har mødt hinanden i folkemusikmiljøet gennem årene, og for ca. 10 år siden dannede vi denne trio her med udgangspunkt i traditionelle melodier såvel som disse melodier, som er lavet på skuldrene af dansk folkemusik- og dansetradition. Imidlertid fik vi travlt med andre ting, og Malene flyttede til Fanø. Men så skulle vi tilfældigvis spille til et par dansearrangementer og tog i den forbindelse dette repertoire op igen. Det er en stor glæde og fornøjelse for mig, at Kristian og Malene har villet være med til det her projekt!" Steen Jagd Andersen. Ballet er støttet af Odense Musikudvalg, Kunststyrelsen og Marie Jørgensens Fond.Entré 100 kr. dog kun 50 kr. for medlemmer af lauget.

Den 31. maj 2023 kl. 19.00 i Kulturmaskinen spiller lauget op til dans og allerede kl. 18.30 spiller lauget til polka walk in, hvor nye kan lære trin.

I år går turen til Ærø den 3. juni 2023. Færgen afgår kl. 9.05 fra Svendborg og er fremme på Ærø kl. 10.20. Tag kaffen med så giver vi rundstykker. Når vi ankommer til Ærø er der en bus, der kører os rundt på øen. Vi skal på et tidspunkt have frokost med øl eller vand. Senere går turen hjemad igen. Hele herligheden koster 600 kr. Tilmelding og betaling til Jørgen Johansen 24 46 64 04.

I juni mødes laugets medlemmer privat. I får tilsendt adresser pr. email, når datoerne er på plads.

I juli og august er der dans og spil i Munke Mose og i Eventyrhaven.

Fredag den 22. september 2023 spiller Mads Hansens kapel op til dans i Kulturmaskinen i Odense. Mads Hansens Kapel er et ungt og kreativt pust over det danske musikmiljø. Bandets medlemmer har rødder i vidt forskellige genrer, men finder sammen om en fælles kærlighed til den danske traditionsmusik og fornyelsen af den. Kapellet har siden deres dannelse i 2015 spillet et væld af koncerter – i udlandet såvel som herhjemme. Deres lyd er drevet af energi, frækhed og en veludviklet humoristisk fingerspitzgefühl. Kapellet er noget, man skal opleve for at forstå. Råswingende, solidt favnende og hæsblæsende er kun få farver på den pallet, Mads Hansens Kapel maler med. Men Kapellet har også en blød side.Martin Strange Lorenzen kaldes i folkemusikkredse for en af luftens helte og ikke helt uden grund. Han er tonernes og ordenes betvinger, B-klarinettens brigadegeneral og en helt igennem åndsbevidst fyr med begge ben i næsen solidt plantet i de fynske agre. Bliv tryllebundet af trut, blæs og båt, Lorenzen både er – og spiller – flot.Jonas Lærke Clausen behersker bue og violin, som Wilhelm Tell behersker bue og pil. Endvidere er Clausen bevæbnet til tænderne med skarpe tunes, brandvarme soloer og ikke mindst et imponerende overskæg. Han er både folkemusikkens Wilhelm Tell OG D’Artagnan.Emil Ringtved Nielsen er elbassist, og længe skal man rejse på de syv have, før man møder vaskeægte folkemusik-elbassist. Når bølgerne går højt, er Nielsen Kapellets faste anker. Når stormen tager til, står han fast, beholder sit iskolde overblik fra agter til stævn og sørger for, at Kapellet endnu engang kommer på rette køl. Med Nielsen ved roret, falder ingen mand over bord.Sebastian Boesgaard Bloch Larsen har i sit musikalske arsenal en stor sportstaske fyldt med fede licks, en urokkelig fornemmelse for tid og en ikke uanselig mængde charme. Pas på piger, hvis I ikke bliver bjergtaget af hans strengeleg, så gør I det af hans brune krøller og dybe øjne.Julian Svejgaard Jørgensen har, som de fleste andre pianister, 10 fingre, men når han spiller, kan man sagtens være tilbøjelig til at stille spørgsmålstegn ved dette faktum. Der er fart over feltet ,når han sætter sig ved tangenterne, men vær’ bare helt rolig. Jørgensen tager lytteren – såvel som sine solister og akkompagnatører – ved hånden, så ingen bliver sat af.Så glæd jer til at opleve dette festfyrværkeri af dejlig musik. Ballet er støttet af Odense Musikudvalg, Kunststyrelsen og Marie Jørgensens Fond.Entré 100 kr. dog kun 50 kr. for medlemmer af lauget.

Den 27. september 2023 kl. 19.00 i Kulturmaskinen spiller lauget op til dans og allerede kl. 18.30 spiller lauget til polka walk in, hvor nye kan lære trin.

Vi har familiedans i Kulturmaskinen søndag 1. oktober 2023 kl. 13.30-15.30. Instruktion ved Rune Dyekjær Pedersen, musik ved lauget.Gratis adgang

Den 25. oktober 2023 kl. 19.00 i Kulturmaskinen spiller lauget op til dans og allerede kl. 18.30 spiller lauget til polka walk in, hvor nye kan lære trin.

Den 3. november 2023 kl. 19.30 spiller Farvergade op til bal i Kulturmaskinen. Gruppen består af Clara Tesch, Julian Svejgaard og Mads Kjøller Henningsen, der alle er velkendte ansigter på den danske folkemusikscene – bl.a. fra Floating Sofa Quartet, Vesselil, Stundom, Mads Hansens Kapel, Trolska Polska og Lars Lilholt Band. På Farvergade i København har man kunnet danse Nordisk Dans til levende musik ca. en gang om måneden inde i Vartovs Store Sal siden 2016. Husorkesteret fandt det derfor naturligt at opkalde sig efter gaden hvori vi har spillet til dans i utallige timer sammen.Sammen spiller Farvergade lige præcis dét der nu er brug for, lige der hvor der er brug for det – om det så er traditionel balmusik, musik til fællessang, stemningsmusik eller en decideret koncert.Trioens force er formidling af både ny og gammel folkemusik, samt instruktion i folkedans i enhver sammenhæng.Farvergade er erfarne leverandører af både musik og fællesdans til både festivaler, firmafester, bryllupper og skoler, og har bl.a. stået for stemningsmusik og dans på både Arbejdermuseet, Frilandsmuseet og til Danish Music Awards Roots 2022. Ballet er støttet af Odense Musikudvalg, Kunststyrelsen og Marie Jørgensens Fond.Entré 100 kr. dog kun 50 kr. for medlemmer af lauget.

Den 9. til 11. november 2023 er der Resonator Festival i Kulturmaskinen i Odense.

Den 29. november 2023 kl. 19.00 i Kulturmaskinen spiller Svendborg Danse og Spillemandslaug og Folkemusiklauget Fynboerne op til dans og allerede kl. 18.30 spiller lauget til polka walk in, hvor nye kan lære trin.

Formand for Folkemusiklauget Fynboerne er Poul Strunk 41 60 99 39 Kasserer er Britta Rasmussen 28 55 13 54