Kunne du tænke dig at lære at danse eller at spille. Så er du meget velkommen i Folkemusiklauget Fynboerne! Alle nye spillefolk og dansere er velkomne. Pris 250 kr. for et år. Halv pris for studerende og folkepensionister og 100 kr. for passive medlemmer. Betal over netbank til konto nr. 6810-0001096219. Husk navn og kontaktoplysninger

Lauget har normalt øveaftener på Vestre Skole i Odense, onsdage fra kl. 19.00, undtaget den sidste onsdag i måneden hvor vi har bal på Kulturmaskinen. Kontakt formanden Poul Strunk, 41 60 99 39, poul.strunk@gmail.com, hvis du er ny danser eller spillemand og gerne vil begynde i lauget.

Bliv medlem af Folkemusiklauget Fynboerne på Facebook, hvor du kan se billeder fra lauget

Privatlivspolitik: I Folkemusiklauget Fynboerne har vi en medlemsliste, som varetages af kassereren. Her står medlemmernes navn, adresse, telefonnummer og eventuelle emailadresse. Vi udgiver et mindre antal medlemsblade om året, hvor den gældende liste bliver trykt. Medlemsbladet Liv i Lauget bliver uddelt til alle medlemmer. Vi har valgt denne løsning, så medlemmerne har mulighed for at kontakte hinanden. Kasserer og webmaster er Britta Rasmussen br_aa@hotmail.com

Lauget har modtaget 6.000 kr. fra DIF og DGI's foreningspulje til produktion af en cd med danse musik. Vi takker mange gange for bevillingen. CD'en skal bruges til at gøre flere interesserede i den danske folkemusik enten som spillemand m/k eller som danser - vi vil meget gerne blive flere aktive

Virus er stadig aktiv, så husk hyppig håndvask, ingen håndtryk eller kram og medbring og brug håndsprit.

Mandag den 10. august 2020 kl. 18-21 spiller Fynboerne op til dans ved Café Siesta i Eventyrhaven i Odense. Vi skal stadigvæk holde afstand og kun danse pardanse med faste partnere og der må ikke byttes partnere.

Mandag den 17. august 2020 kl. 18-21 spiller Fynboerne op til dans ved Café Siesta i Eventyrhaven i Odense. Vi skal stadigvæk holde afstand og kun danse pardanse med faste partnere og der må ikke byttes partnere.

Torsdag den 20. august 2020 kl. 19-21 er der Sol & Sommerbal i Eventyrhaven ved Café Siesta med Heebøll & Vinther - tilmelding nødvendig på mail til mail@jespervinther.dk, da der kun er plads til 25 par på gulvet. Arrangementet er støttet af Dansk Musiker Forbund Odense og Gramex.

Søndag den 23. august 2020 kl. 14-16 spiller Fynboerne op til dans ved Café Siesta i Eventyrhaven i Odense, som et led i H.C. Andersen Festivalen. Vi skal stadigvæk holde afstand og kun danse pardanse med faste partnere og der må ikke byttes partnere.

Mandag den 24. august 2020 kl. 18-21 spiller Fynboerne op til dans ved Café Siesta i Eventyrhaven i Odense. Vi skal stadigvæk holde afstand og kun danse pardanse med faste partnere og der må ikke byttes partnere.

Lørdag den 5. september 2020 bliver der Dalamusik og dans i Kølstrup. Først til mølle princip ved tilmelding til andkaer56@gmail.com

Fredag den 18. september 2020 kl. 19.30 spiller Rannok: Michael Graubæk og Theis Langlands op til dans i Frølageret i Kulturmaskinen, Farvergården 7 i Odense. Rannok er kendt for deres intense drive og unikke samspil. De spiller dansk traditionel og kontemporær folkemusik med inspirationen fra de gamle spillemandsmelodier. Musikken tilføjes et moderne touch med nye kompositioner og spændende arrangementer, hvor violin og klaver svæver ud og ind imellem hinanden. Forvent alt fra råswingende polkaer til stemningsfyldte ballader og varmhjertede valse, der taler både til hjertet og til fødderne, så publikum kommer op af stolene. Duoen er en prisvindende duo i international topklasse og består af to yderst kompetente musikere. Violinisten Michael Graubæk blev udnævnt som dansk rigsspillemand i 2014 og pianisten Theis Langlands har modtaget adskillige priser ved DMA Folk. Sammen har de spillet utallige koncerter i ind- og udland. Ballet er en del af arrangementerne: Musik fra alle egne af Danmark til og fra alle generationer og støttet af Odense Kommune - Odense Musikudvalg og Statens Kunstfond - Projektstøtteudvalget for Musik. Entré 100 kr. Dog kun 50 kr. for elever og lærere fra Skibhus 17:48, for folk med tilknytning til Grønland, til unge under 25 og for medlemmer af Folkemusiklauget Fynboerne.

Onsdag den 30. september 2020 kl. 19.00 Bal i Frølageret i Kulturmaskinen, Farvergården 7, Odense. Folkemusiklauget Fynboerne spiller op til dans. OBS :Walk-in polka fra kl. 18.30: Begyndere er meget velkomne. Kom og lær grundtrinene. Gratis entré.

Fredag den 23. oktober 2020 kl. 19.30 spiller Gangspil op til dans i Frølageret i Kulturmaskinen, Farvergården 7 i Odense. Gruppen består af Kristian Bugge og Sonnich Lydom. De er garanter for en underholdende og varieret rejse gennem den danske folkemusik. Disse livlige musikere byder på gamle dansemelodier fra hvert hjørne af landet. Vi besøger egne som øerne Læsø og Fanø, samt Thy og København. Forvent alt fra vilde polkaer og jigs til lyriske valse, fejende reels og glade hopsaer samt de smukke Sønderhoningmelodier fra Fanøs berømte musiktradition. En uforglemmelig musikalsk rejse krydret med humor og historier fra deres mange år på landevejen. Med udgangspunkt i de mange års arbejde med den traditionelle danske musik, tilegnet i samspillet med de gamle traditionsbærere, eller fundet i gamle nodebøger, tager musikken jer med et nyt sted hen. Ballet er en del af arrangementerne: Musik fra alle egne af Danmark til og fra alle generationer og støttet af Odense Kommune - Odense Musikudvalg og Statens Kunstfond - Projektstøtteudvalget for Musik. Entré 100 kr. Dog kun 50 kr. for elever og lærere fra Skibhus 17:48, for folk med tilknytning til Grønland, til unge under 25 og for medlemmer af Folkemusiklauget Fynboerne.

Onsdag den 28. oktober 2020 kl. 19.00 Bal i Kulturmaskinen, Farvergården 7, Odense. Folkemusiklauget Fynboerne spiller op til dans. OBS :Walk-in polka fra kl. 18.30: Begyndere er meget velkomne. Kom og lær grundtrinene. Gratis entré.

Torsdag den 19. november 2020 kl. 19.30 spiller Kristine Heebøll og Jesper Vinther op til dans i Frølageret i Kulturmaskinen: en god blanding af nykomponeret dansemusik og traditionel dansemusik fra bl.a. Thy, Læsø og Vestjylland. De har sammen udviklet og forfinet deres dansespil, i denne duo, siden 2001. De er begge uddannede fra konservatoriets folkemusiklinje og har desuden, fødderne solidt plantet i den danske folkemusiktradition, med et brændende hjerte og respekt for traditionen og stor glæde og lyst til videreudvikling. Der er garanti for et godt bal med kræs til øret og brændstof til benene. Ballet er en del af arrangementerne: Musik fra alle egne af Danmark til og fra alle generationer og støttet af Odense Kommune - Odense Musikudvalg og Statens Kunstfond - Projektstøtteudvalget for Musik. Entré 100 kr. Dog kun 50 kr. for elever og lærere fra Skibhus 17:48, for folk med tilknytning til Grønland, til unge under 25 og for medlemmer af Folkemusiklauget Fynboerne.

Lørdag den 21. november i Kølstrup kommer der Thymusik og dans med Kristian Bugge, Malene D. Beck og Kenneth Krak. Først til mølle princip ved tilmelding til andkaer56@gmail.com

Onsdag den 25. november 2020 kl. 19.00 Bal i Kulturmaskinen, Farvergården 7, Odense. Svendborg Danse- og Spillemandslaug og Folkemusiklauget Fynboerne spiller op til dans. OBS :Walk-in polka fra kl. 18.30: Begyndere er meget velkomne. Kom og lær grundtrinene. Gratis entré.

Fredag den 15. januar 2021 kl. 19.30 spiller ? op til dans i Frølageret i Kulturmaskinen. Ballet er en del af arrangementerne: Musik fra alle egne af Danmark til og fra alle generationer fra 2020 og støttet af Odense Kommune - Odense Musikudvalg og Statens Kunstfond - Projektstøtteudvalget for Musik. Entré 100 kr. Dog kun 50 kr. for elever og lærere fra Skibhus 17:48, for folk med tilknytning til Grønland, til unge under 25 og for medlemmer af Folkemusiklauget Fynboerne.

Datoer i 2021 hvor vi søger penge til at holde baller: 19/2, 19/3, 16/4, 12/5 og 17/9